Použité suroviny receptu Vepřové kotlety s mozzarellou na špenátovém hnízdě:
4 vepřové kotlety
| 200 g mozzarelly
| 100 g šunky
| 500 g listového špenátu
| 2 šalotky
| 4 stroužky česneku
| 1,5 dl smetany
| dle chuti: sůl a čerstvě mletý pepř
| dle potřeby: olivový olej
Postup přípravy receptu Vepřové kotlety s mozzarellou na špenátovém hnízdě:
Okořeněné kotlety opečeme na olivovém oleji z obou stran. Posypeme šunkou, nakrájenou na nudličky, poklademe plátky mozzarelly a dáme zapéci. Na špenátové hnízdo orestujeme na olivovém oleji nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme špenát (čerstvý se musí nejdřív spařit), prolisovaný česnek a smetanu. Krátce povaříme a dochutíme solí a pepřem.
Z hotového špenátu vytvoříme hnízda, do kterých dáme zapečené kotlety a podáváme.
Fotky receptu Vepřové kotlety s mozzarellou na špenátovém hnízdě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!