Postup přípravy receptu Vepřové maso na divoko:
Na polovině sádla osmažíme kořenovou zeleninu do růžova. Vložíme na ni maso a cibuli nakrájenou na kolečka. Maso opečeme, osolíme, okořeníme, podlijeme a podusíme. Když je maso poloměkké, přidáme sušené šípky i s vodou, ve které jsem je chvíli máčeli. Maso necháme ke konci dušení vysmahnout. Ze zbytku sádla a z mouky usmažíme červenou jíšku, rozředíme ji, maso jí zalijeme a dusíme je až do měkka.
Pak je vyjmeme, omáčku protlačíme cedníkem a zalijeme vínem. Lžičku cukru upražíme do světlehněda na karamel, rozředíme vařící vodou, povaříme a do omáčky přilijeme. Pak do ní vložíme zpět pokrájené maso. Podáváme s jemným knedlíkem.