Postup přípravy receptu Vepřové maso na sladkokyselo:
Maso odblaníme, zbavíme tučných částí a nakrájíme na kostky. 2 lžíce sójové omáčky smícháme se solí, kostky masa namočíme do sójové omáčky a potom obalíme ve 2 lžících maizeny. Z oleje odebereme 2 lžíce a rozehřejeme v hrnci. Přimícháme ocet s cukrem, zbylou sójovou omáčku a ananasovou šťávu. Ananasové plátky nakrájíme na kousky, vložíme do omáčky a 1 minutu dusíme. Zahustíme zbytkem maizeny. Olej ohřejeme ve fritovacím hrnci(možno i v normálním) na 180 stupňů. Masové kostky postupně, každou dávku 5 minut, fritujeme do zlatova a křupava, necháme okapat a uchováváme v teple. Před podáváním smícháme maso s ananasovou omáčkou.