Použité suroviny receptu Vepřové maso s vlašskými ořechy:
400 g vepřového masa
| 1 lžíce červeného dezertního vína
| 1 lžíce škrobu
| sůl
| 50 g mrkve
| 50 g bambusu
| 3 lžíce sádla
| 1 malá cibule
| špetka cukru
| půl lžičky Glutasolu
| 100 g loupaných jader z vlašských ořechů
| 2 lžíce hovězího vývaru
Postup přípravy receptu Vepřové maso s vlašskými ořechy:
Vepřové maso nakrájené na tenké plátky mírně osolíme a obalíme ve škrobu, který jsme rozpustili ve víně.
Připravíme si uvařenou a na nudličky nakrájenou mrkev, plátky konzervovaného bambusu a drobně nasekanou cibuli. Tuto zeleninu krátce na sádle opékáme, pak sítem vyjmeme a ostavíme na teplo. Znovu rozpálíme sáldo, vložíme do něj maso, prudce do zlatova osmažíme a přidáme zeleninu. Ochutíme špetkou cukru, Glutasolu a soli a pridáme jádra ořechů. Podlijeme vývarem, zahustíme máčeným škrobem a dodusíme.
Fotky receptu Vepřové maso s vlašskými ořechy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!