Postup přípravy receptu Vepřové na celeru a pomerančích:
Pórky překrojíme na 4-6 kousků, oloupanou mrkev pak na zhruba stejně velké kousky. V hrnci rozehřejeme olej a opékáme vepřové maso pokrájené na větší kousky dozlatova. Poté je vyjmeme a odložíme. Do hrnce vlijeme zbylý olej, vsypeme póre, mrkve i celer (pokrájené na větší kostky) a smažíme za občasného míchání asi 3-4 minuty, pak přidáme nasekaný česnek a opékáme ještě asi minutu. K zelenině v hrnci vmícháme maso spolu se šťávou, přilijeme vývar, pomerančovou šťávu a sójovou omáčku, přidáme rozmarýn, pomerančovou kůru, opepříme a důkladně promícháme. Hrnec zakryjeme poklicí a vložíme do trouby zahřáté na 140 stupňů. Dusíme asi 2 hodiny.