Použité suroviny receptu Vepřové plátky a lá roštěnky :
4 vepřové kotlety
| 2 cibule
| 4 lžíce sádla nebo oleje
| 3 lžíce hladké mouky
| 50ml vody
Postup přípravy receptu Vepřové plátky a lá roštěnky :
Maso naklepeme, posolíme, opepříme, na dvou stranách nařízneme a obalíme v hladké mouce. Olej rozpálíme a obalené maso na něm z obou stran dozlatova opečeme. V hrnci si rozehřejeme 2 lžíce sádla a opečeme na něm dozlatova očištěnou a nakrájenou cibuli.
Na opečenou cibulku položíme maso a podlijeme asi 200 ml vody. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni dokud není maso měkké. Poté vyndáme z hrnce maso a výpeček rozmixujeme ručním mixérem a zahustíme moukou rozmíchanou cca v 50 ml vody. Převaříme a ve vzniklé omáčce prohřejeme maso.
Fotky receptu Vepřové plátky a lá roštěnky :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!