Použité suroviny receptu Vepřové řízky s pikantní nádivkou:
450 g bramborových hranolků
| 75 g prorostlé slaniny
| 5 lžic panády
| 3 lžíce smetany
| 2 lžíce sekané petželky
| 1/2 lžičky sušeného tymiánu
| dle chuti: sůl, pepř a tabasco
| 4 vepřové řízky po 200 g
| 2 lžíce oleje
Postup přípravy receptu Vepřové řízky s pikantní nádivkou:
Zmrazené hranolky rozložíme na vymaštěný plech a necháme péct v troubě podle návodu na obalu. Slaninu na nádivku nakrájíme najemno a necháme rozpustit na pánvi bez přidání dalšího tuku. Smícháme s panádou, smetanou, petrželkou a tymiánem, ochutíme solí, pepřem a tabaskem. Nádivkou ze slaniny naplníme řízky. Otvor spíchneme párátkem. Maso po obou stranách trochu osolíme a opepříme. Pečeme na oleji po každé straně asi 4 min., pak na mírném ohni po každé straně další 2-3 min. Upravíme na talíře s plátky rajčat a bylinkami.
Fotky receptu Vepřové řízky s pikantní nádivkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!