4 vepřové řízky
| 25 g másla
| 100 g slaniny
| 100 g žampiónů
| 50 g smetany
| dle chuti: sůl a pepř
| 1 žloutek
| 1 lžíce mléka
| Křehké těsto:
| 300 g hladké mouky
| půl lžičky soli
| 150 g změklého másla
| asi 12 cl vody
Postup přípravy receptu Vepřové řízky v županu:
Naklepané a po okrajích naříznuté řízky osolíme, opepříme a v horkém tuku dozlatova opečeme. Poté je vyjmeme a necháme vychladnout. Mezitím velmi jemně nakrájíme očištěné žampióny spolu se slaninou, přidáme smetanu a okořeníme. Touto směsí pokryjeme připravené řízky. Těsto rozválíme a rozkrájíme na čtyři přiměřeně velké díly.
Doprostřed každého z nich položíme připravený řízek, těstem ho obalíme a okraje dobře přitlačíme. Povrch potřeme žloutkem rozmíchaným v mléce a pečeme v horké troubě asi hodinu.
Fotky receptu Vepřové řízky v županu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!