Postup přípravy receptu Vepřové řízky ve smetanové omáčce :
Vepřové řízky nařízneme po obvodu na třech místech, naklepeme, obalíme po obou stranách v mouce, vložíme do tlakového hrnce na rozehřátý tuk, malou chvilku dusíme bez pokličky, potom je obrátíme, osolíme, po minutě podlijeme 2 dl vody, hrnec uzavřeme a dusíme doměkka asi 20 minut. Potom hrnec sejmeme z plotýnky, po několika minutách otevřeme, měkké řízky vyjmeme, šťávu zahustíme lžící mouky rozšlehané ve smetaně a povaříme čtvrt hodiny. Do omáčky vmícháme hořčici, citronovou šťávu, nasekanou petrželku, pokrájenou okurku, cukr a podle chuti přisolíme. Přidáme zpět řízky a prohřejeme je. Podáváme s rýží.