Použité suroviny receptu Vepřové v červeném kari s ananasem:
500 g vepřové panenky
| 200 ml kokosového mléka
| 5 plátků ananasu z plechovky rozdělených na 8 částí
| 2 lžičky citronové trávy v prášku
| 2 lžíce červené kari pasty
| 1 lžíce třtinového cukru
| 3 lžíce rybí omáčky
| 1 pár lístků koriandru
| 2 lžíce oleje na smažení
Postup přípravy receptu Vepřové v červeném kari s ananasem:
Vepřové nakrájíme na tenké plátky a ty pak na nudličky. Na oleji rozehřátém ve woku chvilku osmažíme kari pastu. Přidáme maso a smažíme za stálého míchání asi půl druhé minuty. Protřepeme kokosové mléko a přilijeme k masu. Přidáme cukr, rybí omáčku a citronovou trávu. Promícháme a na malém plameni dusíme asi 2 minuty. Na konci přidáme ananas. Na talířích posypeme troškou koriandru a podáváme s rýží.
Fotky receptu Vepřové v červeném kari s ananasem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!