Vložil: | Saskijka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřové v houbové omáčce:
2 kelímky sladké smetany
| 300 g hub
| 1 lžička podravky
| 3-4 lžíce oleje
| 1 cibule
| 500 g vepř. masa
| sůl
| drcený kmín
| trochu jíšky
Postup přípravy receptu Vepřové v houbové omáčce:
Velkou cibuli očistíme a nasekáme najemno. Vepřové maso očistíme a nakrájíme na nudličky nebo kostky. Houby otřeme vlhkou utěrkou, očistíme a nakrájíme na kousky.
Na rozpáleném olej zpěníme cibuli. Vsypeme vepřové a restujeme dalších 10 minut. Přidáme houby, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme téměř doměkka. Houbovou omáčkou ochutíme podravkou, kmínem a solí a dusíme doměkka. Po částech přidáme obě smetany a společně povaříme. Vepřové v houbové omáčce podle potřeby zahustíme hotovou jíškou.
Vepřové v houbové omáčce podáváme s vařenými brambory, knedlíkem nebo těstovinami.
Fotky receptu Vepřové v houbové omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!