500 g vepřové kýty
| 125 g šunky
| 50 g sterilovaného hrášku bez nálevu
| 25 g tuku na přípravu směsi
| 2 vejce
| sůl
| Na obalení:
| 100 g strouhanky
| 50 g hladké mouky
| 2 vejce
| 0,1 l mléka
| 150 g tuku na smažení
Postup přípravy receptu Vepřový brněnský řízek:
Vajíčka usmažíme na tuku se šunkou a hráškem, směs osolíme. Kýtu nakrájíme přes vlákno na větší tenké plátky, rozklepeme je, osolíme a naplníme směsí vajec. Pečlivě zabalené řízky podle potřeby spíchneme párátky, pak je obalíme v hladké mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a v prosáté strouhance a zvolna jednotlivé porce usmažíme v horkém tuku do světle nazlátlé barvy. Párátka vyjmeme a řízky ihned servírujeme.
Fotky receptu Vepřový brněnský řízek:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!