Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 65 min |
Hodnocení: |
![1.5/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![1.5/10, hlasovalo 4 -](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-pul.gif) ![1.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřový perkelt se šlehačkou:
400 g libového vepřového masa
| 1 střední cibule
| 2 lžíce tuku nebo sádla
| 1,5-2 lžičky sladké mleté papriky
| dle chuti: sůl
| 2 lžíce hladké mouky
| 3-4 lžíce rajského protlaku, nebo kečupu
| 2-4 stroužky česneku
| 1 dl běžné zakysané smetany nebo šlehačky
Postup přípravy receptu Vepřový perkelt se šlehačkou:
Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na tuku dozlatova. Vmícháme papriku, necháme jen zpěnit a hned vmícháme maso (plec krájíme na větší kostky, kýtu na menší plátky, které rozťukneme a osolíme). Necháme opéct po všech stranách, přisypeme hladkou mouku, necháme osmahnout a vše za stálého míchání podléváme vývarem. Papiňák uzavřeme a necháme maso udusit doměkka, asi 30-40 min. Po otevření hrnce vmícháme do vařící se omáčky rajčatový protlak, prolisovaný česnek, případně dosolíme, nakonec zjemníme omáčku smetanou a krátce prohřejeme.
Fotky receptu Vepřový perkelt se šlehačkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!