Použité suroviny receptu Vepřový závitek s bylinkovou náplní a hruškami:
200 g listového špenátu
| 600 g vepřového karé
| 120 g netučného tvarohu
| 50 g hořčice
| 1 lžíce sekané pažitky
| 1 lžíce petrželky
| 1 lžička kerblíku
| 4 šalotky
| 120 g šunky
| 3 deci kvalitního bílého vína - na vaření vždy jen suchého
| 150 g másla
| 120 ml smetany
| 2 pěkné zralé hrušky
Postup přípravy receptu Vepřový závitek s bylinkovou náplní a hruškami:
Špenát očistit, omýt krátce povařit ve slané vodě a okapat
Maso nakrájet na porce, dotenka rozklepat a rozložit na pracovní desku. Pokryjeme tvarohem, potřeme hořčicí. Poklademe listy špenátu a posypeme bylinkami.
Šalotku na kostičky, mrkev nahrubo nastrouhat. Položit okurku.
Maso zavinema a obalíme šunkou.
Závitky dát do vymazaného pekáčku a posypat zbylou šalotkou a mrkví. V dobře vyhřáté troubě péci nejníž asi 20-25 min.
Postupně přilévat víno a smetanu.
Měkké vyjmout a držet v teple.
Šťávu rozmixovat a trochu provařit.
Hrušky oloupat, rozkrojit a nakrájet do vějířku tak, aby u stopky držela při sobě.
Položit na levou stranu taliře. Závitky nakrájet na slabší plátky a položit je střede. Na pravou stranu nastříkat bramborovou kaši - uvařené brambory, hodně másla a vařícího mléka vyšlehat do požadované konzistence.
Podlít šťávou.
Fotky receptu Vepřový závitek s bylinkovou náplní a hruškami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!