Postup přípravy receptu Verunčin nakládaný hermelínek:
sklenice - nejlepší jsou sklenice od okurek nebo sklenice ve tvaru soudku se šroubovým uzávěrem, i jejich objem odpovídá použitému množství, t.j. 3 ks hermelínu.
Hermelín rozkrojíme tak, aby vznikla 2 kolečka, která ještě potom rozkrojíme na dvě poloviny (takže z 1 ks hermelínu vzniknou 4 ks). Česnek nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na půl kolečka. Smícháme sladkou papriku, grilovací koření, tymián a provensálské koření - touto směsí rozkrojené hermelíny posypeme. Do sklenice vkládáme střídavě bobkový list, nové koření, pepř, jalovec, cibuli, česnek, na to pokládáme okořeněný hermelín a opět vrstvíme stejně. Feferonku můžeme dát celou, kdo má radši ostré, tak ji rozdrtí. Nakonec zalijeme do poloviny olivovým olejem a sklenici uzavřeme. Hermelín by neměl v oleji plavat, protože pak olej a hermelín žlukne. Necháme v lednici uležet asi týden. Jednou až dvakrát denně sklenici něžně otočíme víčkem dolů, aby se nálev promíchal. Servírujeme s láskou a s pečivem.