1 l červené víno
| 80 g cukr krupice
| 1 ks skořice
| 5 ks hřebíček
| 5 ks hrušky
| sladká rýže
| 25 dkg rýže
| 450 ml vody
| špetka soli
| 900 ml mléko
| 50 g máslo
| špetka skořice
Postup přípravy receptu Vinné hrušky:
Rýži propereme a vsypeme do kastrolu s mírně osolenou vodou a necháme vařit, když je téměř měkká, přidáme mléko a cukr a vaříme dokud nezhoustne. Nakonec zjemníme kouskem másla a přidáme skořici.
Do kastrolu nalijeme víno a osladíme, přidáme skořici a hřebíček a necháme přejít varem.
Tvrdé hrušky loupeme, rozkrojíme a odstraníme jádřinec. Vložit do misky a zalít svařeným vínem a nechat přes noc v chladu marinovat. Druhý den rozdělíme rýži na talíře, přdáme hrušky nakrájené na dílky. Zdobíme snítkou máty.
Fotky receptu Vinné hrušky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!