250 g rýže
| 500 ml vody
| špetka soli
| 150 g moučkového cukru
| 1 citron
| 1 balíček želatiny
| 4 lžíce rumu
| 250 g čerstvých nebo kompotových višní
| trochu pískového cukru
| na pokapání ovocná šťáva
Postup přípravy receptu Višňová hora:
Rýži uvaříme ve vodě se špetkou soli, s cukrem a citronovou šťávou doměkka. Podle návodu na obalu rozpustíme želatinu a s rumem vmícháme do rýže. Rýži dáme do bábovkové formy vypláchnuté studenou vodou a necháme v chladu ztuhnout. Před podáváním ji vyklopíme, střed vyplníme vyšněmi namočenými v cukru a pokapeme ovocnou šťávou.
Fotky receptu Višňová hora:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!