Asi 2 až 3 hodiny předem sušené houby namočíme. Vodu nevylijeme, ale houby v ní vaříme přibližně 10 až 15 minut. Měkké houby scedíme necháme na sítu okapat. Vychladlé potom pokrájíme na menší kousky.
Připravíme si podle návodu z kostky asi 1/2 l silného zeleninového vývaru.
V hrnci nebo vyšší pánvi orestujeme na lžíci oleje ovesné vločky, zalijeme je vývarem a uvaříme doměkka. Ochutíme špetkou soli a majoránkou.
Mezitím si oloupeme cibuli, nadrobno ji nasekáme a na zbytku oleje osmažíme. Když zesklovatí, přidáme vařené houby, lisovaný nebo najemno nakrájený česnek a vše prohřejeme.
Houbovou směs opatrně smícháme s teplými ovesnými vločkami a ihned podáváme.
Fotky receptu Vločkový kuba:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!