Použité suroviny receptu Všetatský cibulový nákyp:
500 g brambor
| 2 svazky naťové cibulky
| sůl
| 3 červené cibule
| 5 lžic oleje
| 2 vejce
| 250 g tvrdého sýra
| 250 ml smetany (12%)
| mletý černý pepř
| nasekaná pažitka na ozdobení
| olej do formy
Postup přípravy receptu Všetatský cibulový nákyp:
Brambory uvaříme do poloměkka. Pak je slijeme a necháme vychladnout. Oloupeme je a nakrájíme na plátky silné asi 5 mm. Naťovou cibulku nakrájíme na kolečka, červenou cibuli na měsíčky. Na pánvi cibuli lehce osmahneme a osolíme. Vejce a smetanu promícháme s 2/3 nastrouhaného sýra. Zapékací formu potřeme olejem, na dno dáme plátky brambor, osolíme, opepříme, přelijeme vaječnou smetanou a zapékáme asi 25 min. Pak navrch rozdělíme osmahnutou cibulku, posypeme zbylým sýrem a zapékáme asi ještě 10 min.
Fotky receptu Všetatský cibulový nákyp:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!