Postup přípravy receptu Výborná buchtička se šlehačkou a smetanou:
Mouku, cukr, jedlou sodu, kakao, sůl, olej, vodu a ocet smícháme a poté nalejeme na plech (osobně jej dávám na větší plech - i když se zdá, že je to velmi tenké -cca 0,5 cm - buchtička trochu naskočí). Dáme do trouby péct cca 15 minut.
Ze zbylých ingrediencí (šlehačky, ztužovače, smetany a cukrů) ušleháme krém, kterým poté vychladlou buchtičku potřeme a nahoru nastrouháme hořkou čokoládu. Poté necháme vychladit v lednici alespoň hodinu.
Vychytávka: Upečené těsto překrojím, namažu krémem jednu polovinu, poté přiklopím druhou půlku těsta, zase pomažu krémem a nahoru nastrouhám čokoládu.
Buchtička je opravdu výborná. Dobrou chuť.