4 bílky
| 100 g pískového cukru
| 75 g moučkového cukru
| 15 g solamylu (asi 3 středně navršené kávové lžičky)
Postup přípravy receptu Výborné sněhové pusinky:
Z bílků ušleháme hodně pevný sníh a během šlehání přidáváme pískový cukr. Moučkový cukr prosijeme nebo dobře promícháme se Solamylem a lehce, už jen vařečkou vmícháme do sněhu.
Cukrářským sáčkem stříkáme různé tvary na plech vyložený pečícím papírem a sušíme v pootevřené horkovzdušné troubě na co nejnižší teplotu cca 8 - 11 hodin. Ochutnáme, jestli je chceme mít úplně suché nebo uvnitř trochu lepkavé. Záleží na chuti.
Cukroví uchováváme v papírové krabici v pokojové teplotě, protože při přenesení ze studena do tepla by nám navlhlo.