200 g másla/rostlin.tuku
| 200 g cukru
| 1 vanilkový cukr
| špetka soli
| 4 vejce
| 75 g (půl kelímku) zakysané smetany
| 375 g polohrubé mouky
| 1/2 prášku do pečiva
| citonová kůra
| sekané mandle
| citron+moučkový cukr na polevu
Postup přípravy receptu Výborný citronový koláč:
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky, z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Šleháme tuk, cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Přidáme žloutky a kysanou smetanu, pak mouku smíchanou s práškem do pečiva a citronovou kůrou. Na závěr sníh.
Těsto nalijeme na středně velký vymazaný, vysypaný plech a posypeme sekanými mandlemi.
Pečeme při 175-180 st. asi 30 minut.
Po upečení polijeme citronovou polevou (citronová šťáva smíchaná s mouč. cukrem).