125 g másla
| 140 g moučkového cukru
| 2 vanilkové cukry
| 2 vejce
| šťáva a kůra z 1/2 citronu,
| 200 ml mléka
| 300 g polohrubé mouky
| 1 lžička prášku do pečiva
| 50 g rozinek,
| tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
| moučkový cukr na posypání
| čokoládová poleva na ozdobu
Postup přípravy receptu Bábovka naší prababičky:
Máslo s vanilkovým cukrem a moučkovým cukrem šleháme do pěny. Pak přimícháme žloutky, šťávu a kůru z citronu. Poté po lžících přidáváme vlažné mléko a větší část prosáté mouky. Ušlehat tuhý sníh není žádná legrace, ale když jsme nakonec střídavě zbylou mouku smíchali s práškem do pečiva a celou hmotu promíchali, vznikl vcelku kompaktní útvar, který jsme lehce vlili do vymazané a vysypané formy.
Bábovku pečeme asi 40 minut v troubě vyhřáté na cca 200 °C.
Fotky receptu Bábovka naší prababičky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!