Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Lev - velký roční horoskop na rok 2025Lev - velký roční horoskop na rok 2025
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 13.07. 2025
Dnes má svátek Markéta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bábovka naší prababičky

fotka Bábovka naší prababičky
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 22

Použité suroviny receptu Bábovka naší prababičky:

125 g másla  | 140 g moučkového cukru  | 2 vanilkové cukry  | 2 vejce  |  šťáva a kůra z 1/2 citronu,  | 200 ml mléka  | 300 g polohrubé mouky  | 1 lžička prášku do pečiva  | 50 g rozinek,  |  tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy  |  moučkový cukr na posypání  |  čokoládová poleva na ozdobu

Postup přípravy receptu Bábovka naší prababičky:

Máslo s vanilkovým cukrem a moučkovým cukrem šleháme do pěny. Pak přimícháme žloutky, šťávu a kůru z citronu. Poté po lžících přidáváme vlažné mléko a větší část prosáté mouky. Ušlehat tuhý sníh není žádná legrace, ale když jsme nakonec střídavě zbylou mouku smíchali s práškem do pečiva a celou hmotu promíchali, vznikl vcelku kompaktní útvar, který jsme lehce vlili do vymazané a vysypané formy.
Bábovku pečeme asi 40 minut v troubě vyhřáté na cca 200 °C.


Fotky receptu Bábovka naší prababičky:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Bábovka naší prababičky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !