Použité suroviny receptu Waldorfský salát s tvarohovou majonézou:
200 g celeru
| 350 g kyselých jablek
| 40 g vlašských ořechů
| šťáva z poloviny citrónu
| zálivka:
| 3 lžíce majonézy
| 50 g měkkého tvarohu
| 3 až 4 lžíce mléka
| pepř
| sůl
| cukr
| na ozdobu:
| vlašské ořechy
| koktejlové třešně
| popř. listy hlávkového salátu
Postup přípravy receptu Waldorfský salát s tvarohovou majonézou:
Celer očistíme. Jablka omyjeme, rozčtvrtíme a zbavíme jadérek. Celer jemně postrouháme, jablka postrouháme nahrubo a pokapeme citrónovou šťávou, vlašské ořechy posekáme nahrubo. Suroviny k přípravě tvarohové majonézy dobře smícháme ve velkém šálku a dochutíme. Všechny složky dobře promícháme, necháme chvilku odstát a plníme do dezertních pohárů nebo podáváme na zelených listech hlávkového salátu ozdobené vlašskými ořechy, koktejlovými třešněmi nebo jiným ovocem.
Fotky receptu Waldorfský salát s tvarohovou majonézou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!