600 g kedluben
| 200 g mrkve
| 100 g petržele
| 500 g brambor
| 20 g másla
| 50 g cibule
| špetka soli
| špetka pepře
| 1,5 l masového vývaru
| 250 g uvařených fazolí
| 100 g fazol.lusků
| 4 nožičky párků
| 1 svazek petrželky
Postup přípravy receptu Zahradnický hrnec:
Brambory a zeleninu oloupeme, omyjeme a pokrájíme na kostky. Drobně krájenou cibuli podusíme v rozpáleném tuku. Přidáme brambory a zeleninu, podusíme asi 5 min. Přilijeme masový vývar a 10 minut povaříme. Přidáme fazole a lusky, osolíme a opepříme. Párky nakrájíme na kolečka a přidáme do hrnce a ještě povaříme asi 10 minut. Hotové posypeme čerstvě sekanou petrželovou natí.