Postup přípravy receptu Žampionové rizoto po provensálsku:
Rýži propláchneme, osolíme, orestujeme na tuku, zalijeme vodou, přidáme MAGGI Zlatý houbový bujón, promícháme a dusíme pod pokličkou doměkka. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpustíme máslo a pokrájené žampiony na něm orestujeme.
Omytý pórek očistíme odkrojíme povadlou část zelených listů a kořínky a nakrájíme na kolečka. Pórek přidáme k orestovaným žampionům a ještě chvíli dusíme.
Do uvařené rýže pak opatrně zamícháme žampiony s pórkem, špetku pepře a provensálského koření, podle chuti dosolíme. Ředkvičky omyjeme, a rozkrájíme na tenká kolečka. Papriku očistíme a omyjeme, pokrájíme na tenké proužky. Rýžovou směs na talíři ozdobíme zeleninou.