Použité suroviny receptu Žampionový krém se špenátem:
150 g mraženého špenátu
| 1 cibule
| 1 lžíce oleje
| dle chuti: sůl a pepř
| 60 g strouhaného ementálu
| 1 bílek
| 12 plátků bagety
| 2 šalotky nebo 1 cibule
| 20 g másla
| 20 g hladké mouky
| 50 ml drůbežího vývaru
| 250 ml smetany
| 250 g žampionů
| dle chuti: muškátový oříšek
| 2 lžíce bílého vína
Postup přípravy receptu Žampionový krém se špenátem:
1. Rozmrazíme špenát. Oloupanou cibuli drobně nasekáme a dáme zesklovatět na rozehřátý olej. Přidáme špenát, tekutinu odpaříme. Opepříme. 2. Do vychladlého špenátu přimícháme sýr a sníh ušlehaný z osoleného bílku. 3. Plátky bagety opečeme, obložíme špenátem a grilujeme dozlatova. 4. Oloupané šalotky drobně nasekáme a dáme zesklovatět na rozehřáté máslo. Přidáme mouku a zpěníme. Rozředíme ji vývarem a vaříme 10 min. za stálého míchání. Přimícháme smetanu. 5. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, vložíme do polévky a necháme přejít varem. Osolíme, opepříme a okořeníme strouhaným muškátem a vínem.
Fotky receptu Žampionový krém se špenátem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!