Postup přípravy receptu Žampionový salát s křenovou zálivkou:
Brambory omyjeme a necháme vařit v osolené vodě přibližně 20 minut. Poté je zbavíme slupky na necháme vychladnout. Vystydlé brambory pokrájíme nožem na tenké plátky.
Mezitím uvaříme vejce natvrdo. Necháme je vychladnout ve studené vodě a pak zbavíme skořápky.
Žampiony pečlivě očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Hlávkový salát očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Jednotlivá vejce rozdělíme nožem na 6 dílků.
Zálivka: Smícháme vinný ocet s křenem. Ochutíme solí, pepřem a cukrem. Vmícháme olej. Na závěr vložíme do větší mísy brambory, žampiony, vejce, cibuli. Všechny tyto přísady spojíme zálivkou, Salát necháme chvíli odležet. Potom ho naservírujeme na mísu, ozdobíme připraveným hlávkovým salátem a posypeme několika kuličkami černého pepře.