Použité suroviny receptu Zapečená bramborová kaše s volskými oky:
100 g másla
| 250 ml mléka
| 1 kg brambor
| 4 vejce
| petrželka
| sůl
| tuk na vymazání
| hlávkový salát
Postup přípravy receptu Zapečená bramborová kaše s volskými oky:
Oloupané brambory uvaříme ve slané vodě doměkka. Pak je scedíme a vyšleháme se 1/4 litrem horkého mléka dohladka na kaši.
Ohnivzdornou mísu vymažeme dobře tukem, přidáme kaši a uděláme do ní 4 důlky naběračkou. Do důlků vyklepneme vejce. Povrch posypeme hodně nasekanou petrželí, hodně pokropíme máslem a zapečeme v troubě, až se vejce srazí a kaše trochu zezlátne.
Bramborovou kaši zapečenou s volským okem podáváme s hlávkovým salátem.
Fotky receptu Zapečená bramborová kaše s volskými oky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!