Použité suroviny receptu Zapečená čočka s métským salámem:
300 g čočky
| 750 ml zeleninového vývaru
| 500 g brambor
| dle chuti: sůl a pepř
| 2 pórky
| 1 mrkev
| 1 fenykl
| 400 g hrubozrnného métského salámu
| 2 vejce
| 125 g smetany
| 100 g strouhané goudy
| 1/2 svazku petrželky
Postup přípravy receptu Zapečená čočka s métským salámem:
Přikrytou čočku vaříme v zeleninovém vývaru 40 min. na mírném ohni. Oloupané a omyté brambory nakrájíme na kostičky. Vaříme samostatně v osolené vodě asi 10 min. Omyjeme a očistíme zbývající zeleninu. Pórek a mrkev nakrájíme na kolečka, fenykl na osminky. Vše přidáme k bramborám a vaříme dalších 10 min. Přecezenou zeleninu vmícháme do čočky, osolíme, opepříme. Přidáme na kostičky nakrájený salám. Směs naplníme do zapékací formy. Vejce a sýr rozšleháme ve smetaně, osolíme, opepříme a vmícháme do směsi ve formě. Zapékáme 40 min. v troubě předehřáté na 200 °C. Posypeme omytou sekanou petrželkou.
Fotky receptu Zapečená čočka s métským salámem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!