Použité suroviny receptu Zapečená dijonská cuketa:
Tři menší cukety (asi 600 g)
| trochu olivového oleje
| špetka soli a mletého pepře
| lžíci hladké mouky
| 1 dcl mléka
| 1 dcl smetany
| trochu dijonské hořčice
| 100 g slaniny
| 100 g sýra na strouhání
| dle chuti sekanou nebo sušenou petrželku
| plátek másla
Postup přípravy receptu Zapečená dijonská cuketa:
Neloupané cukety nakrájíme na plátky asi 2–3 mm silné. V pánvi rozpálíme olivový olej a nakrájenou cuketu orestujeme. Osolíme, ochutíme čerstvě mletým pepřem, přidáme nakrájenou slaninu a dobře promícháme. Orestované plátky poprášíme hladkou moukou a zalijeme smetanou, v níž jsme rozšlehali lžičku hořčice. Promícháme, a jakmile pokrm zhoustne, přilijeme mléko. Nakonec přidáme petrželku a ještě promícháme. Vzniklou směsí naplníme zapékací nádobu, vymazanou máslem, povrch posypeme strouhaným sýrem. Pečeme v troubě rozpálené na 200 °C asi 15 minut. Dobrou chuť!
Fotky receptu Zapečená dijonská cuketa:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!