Použité suroviny receptu Zapečená dýně hokkaido s česnekem a kozím sýrem:
1 středně velká dýně Hokkaido (má asi 1,5–2 kg) nebo 1 kg mladých cuket
| 1 kozí sýr tvarohového typu (asi 150 g–200 g)
| 3-5 stroužků česneku
| provensálské bylinky (možno i kostky bylinek v soli – Natur Compagnie; ale pak už nesolit)
| sůl nebo sójová omáčka
| 1-2 lžíce oleje (olivový nebo sezamový)
| 3-5 lžic teplé vody
Postup přípravy receptu Zapečená dýně hokkaido s česnekem a kozím sýrem:
Všechny přísady kromě dýně (nebo cuket) rozmixujeme. Dýni rozkrojíme, vydlabeme semínka a nakrájíme na půlměsíčky asi ½ cm tlusté. (Cukety jen podélně rozkrojíme, pokud nám připadají dlouhé, tak ještě rozpůlíme.) Dáme na plech, zalijeme bylinkovou směsí s česnekem, šoupneme do trouby a 20–30 minut zapékáme (cukety stačí polovinu uvedené doby). Asi při 180 °C. Já jídlo dělám na chalupě a tam máme pouze pec na dřevo, takže zatopím přibližně na 2–3 polínka.
Fotky receptu Zapečená dýně hokkaido s česnekem a kozím sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!