Postup přípravy receptu Zapečená nádivka ze zeleniny:
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev. Chvíli restujeme a osolíme, přidáme kari koření podle chuti. Chvilinku smažíme, koření se nesmí spálit, jen v oleji rozvonět. Po chvíli vložíme kapustu nakrájenou na drobno, podlijeme vodou a dusíme skoro do měkka. Ve chvíli, kdy je zelenina skoro měkká, přidáme drobně pokrájená rajčata a dodusíme. Směs by měla být skoro vydušená, popř. ji zahustíme strouhankou. Směs necháme vychladnout. Mezitím si na pánvi opečeme na kostičky nakrájenou slaninu či šunku.
Vychladlou směs zeleniny umeleme na masovém strojku, do směsi přidáme žloutky, opečenou šunku, zahustíme strouhankou a dochutíme. Opatrně vmícháme sníh z bílků a pečeme ve středně vyhřáté troubě, až je nádivka na pohmat pevná. Vyzkoušíme špejlí, zda-li je propečená.
Jídlo můžeme podávat teplé s bramborami či kaší, ale dobrá je i studená.