Použité suroviny receptu Zapečená plzeňská vejce :
8 vajec
| 80 g másla
| 1 lžíce mouky
| 250 ml smetany
| 60 g tvrdého sýra
| pažitka
| petrželka
| bílá veka
| kari koření
| vegeta
| sůl
Postup přípravy receptu Zapečená plzeňská vejce :
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na plátky. Okořeníme je vegetou a necháme odležet. Mezitím z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zředíme smetanou a dohladka povaříme. Veku nakrájíme na tenké plátky, tenounce pomažeme máslem a poklademe plátky vajec. Pak krajíčky urovnáme do zapékací misky a přelijeme omáčkou, do které jsme vmíchali jemně nakrájenou petrželku. Posypeme strouhaným sýrem a v troubě zapečeme. Hotové chlebíčky ozdobíme petrželkou. Podáváme se salátem.
Fotky receptu Zapečená plzeňská vejce :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!