Postup přípravy receptu Zapečená polenta:
Ve velkém hrnci vaříme vodu, do ní postupně nasypeme za stálého míchání polentu. Vaříme pět až sedm minut, dokud se kaše nepřestane lepit na strany hrnce. Do polenty pak vmícháme třetinu másla. Pracovní plochu si navlhčíme, rozložíme na ni polentu v centimetrové vrstvě. Necháme ji vystydnout a pak ji nakrájíme na kolečka asi o průměru šest centimetrů. Ve středním kastrolku zahřejeme olej se lžící másla, přidáme cibuli a za občasného míchání smažíme na mírném ohni do měkka. Cibuli ochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem. Troubu rozpálíme na 190 stupňů, máslem vymažeme zapékací mísu, na dno dáme několik plátků cibule, zakryjeme vrstvou koleček z polenty, pokapeme máslem. Přidáme vrstvu plátků mozzarelly nebo čedaru a sýp posypeme petrželkou a parmazánem, osolíme, opepříme. Uděláme další vrstvu z cibule a suroviny vrstvíme ve stejném pořadí. Poslední vrstvu tvoří sypaný parmazán. Pokapeme máslem a dáme zapéct na dvacet až 25 minut. Podáváme ihned.