Použité suroviny receptu Zapečená polenta s rajčaty a mozzarellou:
400 ml zeleninového vývaru
| 400 ml mléka
| 200 g hrubé kukuřičné krupice
| sůl
| 4 lžíce másla
| 1 vejce
| 250 g žampionů
| 400 g rajčat
| 250 g Mozzarelly
| 3 lžíce strouhaného parmazánu
| olej
Postup přípravy receptu Zapečená polenta s rajčaty a mozzarellou:
Zeleninový vývar, mléko a špetku soli dáme do většího hrnce a přivedeme k varu. Za stálého míchání pomalu vsypeme kukuřičnou krupici. Na nejmírnějším plameni vaříme asi 20 minut za stálého míchání kukuřičnou kaši. Pak vmícháme 1 lžíci másla a vajíčko, vše dobře promícháme a osolíme. Nakonec hmotu rozetřeme na plech potřený olejem a dáme do chladu ztuhnout.
Oloupané žampióny nakrájíme na tenké plátky a osmahneme je na dvou lžících másla. Mírně je osolíme.
Troubu vyhřejeme na 200 °C. Zapékací formu vymažeme olejem. Ztuhlou polentu nakrájíme na malé čtverečky a naskládáme je do formy spolu s kolečky rajčat a plátky Mozzarelly nahodile přes sebe. Vše posypeme osmahnutými žampióny, posypeme parmazánem a zapékáme asi 15 minut.
Fotky receptu Zapečená polenta s rajčaty a mozzarellou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!