Postup přípravy receptu Zapečené brambory se sýrovou čepicí:
Brambory důkladně opereme a asi 25 minut vaříme v osolené vodě. Hotové rozkrojíme po délce a vnitřek mírně vydlabeme. Bramborovou hmotu vidličkou rozmačkáme na kaši.
Rozpálíme troubu na 200 °C.
Utřeme česnek se solí. Rajčata spaříme horkou vodou a oloupeme slupku. Rozpůlíme, zbavíme jadérek a dužinu nakrájíme na malé kousky. Bazalku opereme, jemně osušíme a nadrobno nasekáme.
Bramborovou kaši smísíme se smetanou. Dochutíme solí, pepřem a mletou paprikou. Nakonec přidáme rajčata s česnekem a bazalkou a jemně promícháme.
Rozpůlené a vydlabané brambory naplníme nádivkou. Vše nakonec posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct na 10 minut do trouby.