Použité suroviny receptu Zapečené filé na špenátu:
500 g špenátu
| 2 cibule
| 1 lžíce másla
| sůl
| pepř
| 800 g rybího filé
| 1/4 l vývaru ze zeleniny
| 100 ml bílého vína
| 3 rajčata
| 1 citrón
| 250 g sýra gouda
| rostlinný olej
| špetka tymiánu
Postup přípravy receptu Zapečené filé na špenátu:
Špenát omyjeme a necháme dobře okapat. Cibule oloupeme, nakrájíme na plátky a dusíme v horkém tuku, až zesklovatí. Přidáme špenát, sůl i pepř a přiklopené asi 6 minut dusíme. Filé nakrájíme na kousky. Zeleninový vývar povaříme s vínem a v prochladlém nálevu necháme ryby asi 8 minut uležet. Rajčata a citron omyjeme a spolu se sýrem nakrájíme na plátky. Špenát scedíme, necháme okapat a vložíme ho do olejem vymazané ohnivzdorné misky. Filé a zbývající přísady rozložíme na špenát a posypeme tymiánem. V předehřáté troubě asi 5 minut zapékáme.
Fotky receptu Zapečené filé na špenátu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!