Postup přípravy receptu Zapečené hermelínové palačinky:
Z mléka, vajec, lžíce oleje, špetky soli a mouky připravte hladké těstíčko, které nechte chvíli odstát. Pak znovu promíchejte. Na pánvi rozehřejte trošku oleje a z těstíčka připravte osm palačinek.
Chřest omyjte, oloupejte a dřevnaté konce odkrojte. Povařte jej ve vroucí osolené vodě asi 6 minut. Vyjměte a nechte okapat. Smetanu krátce povařte a odstavte. Z hermelínu okrájejte kůrku. Měkký střed nakrájejte na kousky, které rozpusťte v odstavené horké smetaně. Důkladně rozmíchejte a nechte vychladnout.
Vychladlé palačinky potřete částí hermelínové omáčky, poklaďte šunkou, kousky chřestu, stočte a překrojte na polovinu.
Na dno zapékací misky nalijte polovinu zbylé hermelínové omáčky. Naskládejte do ní překrojené palačinky, poklaďte je zbylým chřestem a přelijte zbytkem omáčky.
Vložte do vyhřáté trouby a při 220 °C asi 10 minut zapékejte. Po uplynutí této doby palačinky posypejte na kostičky nakrájeným čedarem. Vložte zpět do trouby , kterou už ale vypněte, a sýr nechte rozpustit. Pokrm servírujte se zeleninovým salátem.