800 g kedluben
| 2 ks karotky
| 1 ks cibule
| tuk nebo olej
| 130 ml zeleninového vývaru (bujón)
| 200 ml smetany
| sůl
| mletý pepř
| muškátový oříšek
| 100 g špeku
| 100 g nastrouhané Goudy
| 60 g ovčího sýra
| petrželová nať
Postup přípravy receptu Zapečené kedlubny:
Kedlubny oloupeme a omyjeme, očistíme karotky a obojí nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a najemno nasekáme. Na pánvi rozpálíme tuk a nasekanou cibuli necháme zesklovatět. Přidáme kolečka kedluben a karotky, přilijeme zeleninový vývar a smetanu, osolíme, opepříme, dochutíme muškátem, zakryjeme a při mírné teplotě dusíme 10 minut. Pak vyjmeme zeleninu z vývaru a necháme ji okapat. Vymažeme zapékací mísu a rozdělíme do ní zeleninu. Špek nakrájíme na tenké proužky a rozdělíme na zeleninu. Posypeme nastrouhaným sýrem a nadrobno nakrájeným ovčím sýrem. Nákyp zapékáme v troubě předehřáté na 200 °C asi 10 - 15 minut. Před podáváním zapečené kedlubny posypeme petrželovou natí.
Fotky receptu Zapečené kedlubny:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!