Postup přípravy receptu Zapečené kuře s pýchavkou:
Kuře rozporcujeme, u pýchavky sloupneme okrovku (vrchní tenkou vrstvu, kterou lehce stáhneme) a nakrájíme ji na tenké plátky. Mouku smícháme s estragonem, solí a pepřem ve větším plastikovém nebo papírovém sáčku (pytlíku) pořádně promísíme. V této směsi (i v tom sáčku) obalíme najednou všechny porce kuřete. Na pánvi rozehřejeme olej a kuře na něm zprudka opečeme do hněda. Poté maso vyjmeme a vložíme ho do zapékací misky. Na pánev přidáme víno a po dobu 2-3 minut jej povaříme. Svařeným vínem polijeme připravené kuře, přidáme česnek, přiklopíme a pečeme asi 20 minut při teplotě 170-180 °C (350 °F).
Zatímco je kuře v troubě, přidáme na pánev máslo a rychle opečeme plátky pýchavky, potřeseme jimi, aby se obalily tenkou vrstvou másla a pečeme asi 7-10 minut nebo tak dlouho, dokud nejsou z obou stran osmažené dohněda. pokud je potřeba, přidáme máslo.
Vytáhneme kuře z trouby, slijeme tuk, přidáme opečenou pýchavku, přikryjeme a dalších 15-20 minut pečeme.