Postup přípravy receptu Zapečené lilky se žampiony:
Lilky podélně rozkrojíme a jadérka špičkou nože vydlabeme. Posolíme je a necháme na misce přibližně 20 minut odležet. Pak je opláchneme, osušíme, na řezné straně poprášíme hladkou moukou a v pánvi na 3 lžících olivového oleje osmahneme. Opečené lilky položíme na kuchyňské utěrky, abychom odsáli přebytečný tuk. Potom lilky vydlabeme a vnitřky nasekáme na malé kousky. V kastrůlku rozpustíme máslo, přisypeme mouku a umícháme světlou jíšku. Zalijeme ji studeným mlékem a povaříme na hustý bešamel. Omáčku osolíme, zamícháme do ní nakrájené vnitřky lilků, žampiony, polovinu nastrouhaného sýra a podle chuti opepříme. Touto směsí naplníme vydlabané lilky, poskládáme je do zapékací misky, podlijeme zbylým olivovým olejem, dáme do předehřáté trouby a zapékáme je při střední teplotě asi 25 minut. Po této době je posypeme na povrchu zbylým strouhaným sýrem a ještě 15 minut zapékáme. Hotové lilky podáváme s pečivem.