Vložil: | Madarona |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Zapečené mexické tortilly:
2 lžíce olivového oleje
| 2 červené cibule, nakrájené na klínky
| 3 různobarevné papriky, očištěné a nakrájené na tenké proužky
| 1 chilli papričku
| 220 g sterilovaných loupaných rajčat
| 1 svazek čerstvého koriandru, nasekaný
| 8 moučných tortill
| 200 g tvrdého sýra typu čedar
| 200 ml zakysané smetany
| 200 g konzervovaných tmavých fazolí
| sůl
| pepř
| směs zelených lístků k podávání
Postup přípravy receptu Zapečené mexické tortilly:
Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 °C. Na pánvi zahřejte olej, osmahněte na něm cibuli, papriky a půl chilli papričky. Na vyšším plameni za stálého míchání smažte pět až osm minut, až papriky téměř změknou. Přidejte rajčata a část koriandru a asi dvě minuty povařte.
Tortilly rozložte na pracovní plochu a připravte si mělkou zapékací nádobu. Třetinu sýra nakrájejte na kostičky, zbytek nastrouhejte a smíchejte se zakysanou smetanou, zbytkem chilli papričky a koriandrem. Fazole i s nálevem krátce promixujte na hrubší směs a dochuťte. Na každou tortillu naneste část paprikové i fazolové směsi a pak kostičky sýra. Pevně zarolujte jako palačinky a klaďte vedle sebe do zapékací misky švem dolů. Ještě je potřete zakysanou smetanou se sýrem.
Vložte do předehřáté trouby a zapékejte 25–30 minut, až je všechno zlatavé a omáčka pěkně bublá. Tortilly před podáváním překrojte napůl.
Fotky receptu Zapečené mexické tortilly:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!