Použité suroviny receptu Zapečené noky s rajčaty a slaninou :
800 g brambor
| 2 vejce
| sůl
| 120-200 g polohrubé mouky
| 1 svazek lahůdkových cibulek
| 150 g anglické slaniny
| 1 lžíce oleje
| 1 konzerva loupaných rajčat (425 ml)
| čerstvě mletý pepř
| 40 g strouhaného parmazánu
| 150 g gorgonzoly
| 2 lžíce másla
Postup přípravy receptu Zapečené noky s rajčaty a slaninou :
Brambory vaříme ve slupce 20 minut. Oloupeme je a ještě horké prolisujeme. Vmícháme vejce, sůl a tolik mouky, aby se těsto přestalo lepit. Z těsta zformujeme na prst silné válečky a ty potom nakrájíme na špalíčky dlouhé asi 3 cm. Hřbetem vidličky do nich vtiskneme rýhy. Osolenou vodu uvedeme do varu a noky vaříme, dokud nevyplavou na hladinu. Pak je vyjmeme a necháme okapat. Troubu předehřejeme na 175°C. Lahůdkové cibulky nakrájíme na kolečka. Slaninu pokrájíme na nudličky a rozškvaříme na oleji. Přidáme cibulky a zesklovatíme. Vložíme pokrájená rajčata i s nálevem. Osolíme a opepříme. Noky promícháme s omáčkou a parmazánem a naplníme do vymaštěné zapékací formy. Posypeme gorgonzolou pokrájenou na kostky a poklademe vločkami másla. Zapékáme v troubě asi 25 minut. Noky vyndáme a ještě je můžeme posypat zbytkem parmazánu.
Fotky receptu Zapečené noky s rajčaty a slaninou :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!