Použité suroviny receptu Zapečené tofu s bulgurem:
200 ml zeleninového vývaru
| 100 g bulguru
| 2 cibule
| 2 stroužky česneku
| 2 lžíce citronové šťávy
| sůl
| bílý pepř
| špetka cukru
| 4 lžíce olivového oleje
| 1svazek petrželky
| 2 rajčata
| 500 g špenátu
| 200 g tofu
| 40 g strouhaného sýra
| pečící papír
Postup přípravy receptu Zapečené tofu s bulgurem:
Ve vývaru uvaříme bulgur (přibližně 5 minut) a necháme jej vychladnout.
Cibuli i česnek nasekáme nadrobno. Smícháme polovinu česneku, citronovou šťávu, sůl, pepř, cukr a 2 lžíce oleje. Petrželku nejemno nesekáme a rajčata nakrájíme na kostičky. Oboje smícháme se zálivkou a nakonec přidáme bulgur. Rozehřejeme další 2 lžíce oleje a orestujeme na něm cibuli a zbylý česnek. Přidáme špenát a podusíme.
Tofu nakrájíme na plátky, které rozložíme na pečicí papír. Na tofu dáme špenát a posypeme sýrem. Zapékáme asi 15 minut v předehřáté troubě při střední teplotě.
Fotky receptu Zapečené tofu s bulgurem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!