Postup přípravy receptu Zapečené vepřové plátky s celerem:
Marináda:
do mísy vložíme rajský protlak, utřený česnek, olej, hořčici, pepř a vše promícháme. Pokud se marináda zdá příliš tuhá přidávám trochu vody. Do takto připravené marinády vložíme 4 ks naklepaných vepřových plátků, obalíme je touto hmotou a dáme do lednice pod folii do druhého dne odležet. Pekáč nebo zapékací mísu vymažeme máslem a jako první vrstvu dáme oloupané syrové brambory pokrájené na plátky. Poklademe připravenými vepřovými plátky z marinády, osolíme a dáme další vrstvu syrových brambor, osolíme pokmínujeme a po stranách ke stěně pekáče nebo zapékací mísy vetkneme na plátky uprostřed překrojený celer. Pečeme nepřikryté, během pečení brambory přimašťujeme olejem. Zpočátku peču na 200 °C, pak snižuji na 180 °C. Celková doba záleží v jaké troubě se peče. U elektrické je to tak kolem 1 hodiny 20 minut. Pro kontrolu ochutnávám brambory. Podle chuti se může před koncem pečení přidat i krouhaný tvrdý sýr.