Vložil: | Jit |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 1 |
|
|
Použité suroviny receptu Zapečený fenykl s rajčaty:
4 bulvy fenyklu (asi 1,2 kg)
| 1 stroužek česneku
| 200 g smetanového sýra
| po 2 lžících nasekarné pažitky, petržele a kopru
| 100 g strouhaného parmazánu
| 150 g zakysané smetany
| 200 ml mléka
| 2 lžíce středně ostré hořčice
| 1 vejce
| sůl
| pepř
| 4 rajčata
Postup přípravy receptu Zapečený fenykl s rajčaty:
Fenyklové bulvy zbavíme nečistot, překrojíme je a mírným varem asi 10 minut vaříme. Fenyklovou natí můžeme pokrm ozdobit.
Oloupaný česnek nasekáme najemno. Smetanový sýr smícháme s bylinkami, parmazánem, zakysanou smetanou, mlékem, hořčicí, česnekem a vejcem. Ochutíme solí a pepřem.
Troubu předehřejeme na 225 °C. Vymastíme formu. Fenykl nakrájíme na jemné proužky, omytá rajčata na tenké plátky. Několik plátků rajčat a proužků fenyklu dáme stranou, zbylý fenykl a rajčata vložíme do formy a zalijeme sýrovým krémem. Navrch položíme odloženou zeleninu. Zapékáme asi 10 minut a ihned podáváme.
Fotky receptu Zapečený fenykl s rajčaty:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!