Vložil: | XpajaY850 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 15 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Zapečený houbový chlebíček:
4 polní žampiony s tmavými lupeny; jen kloboučky
| 1 malou cibulku, nejlépe šalotku, najemno nakrájenou
| 1 stroužek česneku, prolisovaný
| 5 lžic olivového oleje
| 4 plátky veky nebo bagety (nebo jiný druh pečiva včetně běžnéh chleba)
| 140 g gorgonzoly, italského sýra s modrou plísní, nakrájených na 4 plátky
| případně sůl a pepř na dochucení
| hrst čerstvých zelených lístků (špenát, rukola, polníček)
Postup přípravy receptu Zapečený houbový chlebíček:
1. Zapněte gril na nejvyšší teplotu. Klobouky hub promíchejte v misce s cibulkou, česnekem a dvěma lžícemi oleje. Nechte odpočívat.
2. Pečivo trochu pokapejte olejem a z obou stran opečte pod grilem. Dejte stranou a grilujte houby, asi čtyři minuty z každé strany. Kloboučky dejte ,vzhůru nohama‘ na tousty a položte na ně po plátku sýra. Krátce zapékejte, dokud se sýr nezačne tavit a bublat.
3. Do zbytku marinády vsypte zelené lístky. Přilijte zbylý olej, promíchejte, případně osolte
a opepřete. Podávejte s chlebíčky.
Fotky receptu Zapečený houbový chlebíček:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!