Použité suroviny receptu Zapečený kapr se sýrem na víně:
špetka soli
| 4 ks kapří filé bez kůže
| z jednoho citronu citronová šťáva
| na obalení hladká mouka
| plátek másla
| 2 dc bílého vína
| 4 ks plátky eidamu
| 1 konzerva sterilovaných žampionů
| 1ks Maggi zlatý houbový bujon
| pro 4 osoby brambory
| 250 ml mléko
| 0,75 l studené vody
Postup přípravy receptu Zapečený kapr se sýrem na víně:
Dáme vařit oloupané brambory do osolené vody cca. 30 minut povaříme. Přidáme mléko a špetku másla a pošťoucháme tak dlouho, dokud se nám nevytvoří kaše.
Kapří filety osolíme, pokapeme citronovou šťávou, obalíme v hladké mouce. Na pánev dáme rozehřát plátek másla. Poté vložíme kapří filé, podlejeme vínem a dusíme cca 10 minut. Ke konci přidáme pokrájené na plátky sterilované žampiony a na každou porci kapřího filé položíme plátek eidamu.
Zvlášť přivedeme k 0,75 l vody vody, do které vložíme maggi extra silný houbový bujón a vaříme tak dlouho dokud se bujón nerozpustí.
Fotky receptu Zapečený kapr se sýrem na víně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!