Vložil: | Popocatepe |
Porcí: | 3 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Zapečený květák po italsku:
600 g květáku
| 100 g čerstvých žampionů
| 100 g šunky
| 100 g másla
| 100 g tvrdého strouhaného sýra
| 1 rajčatový protlak
| strouhanka
Postup přípravy receptu Zapečený květák po italsku:
Květák uvaříme v osolené vodě doměkka. Polovychladlý květák rozebereme na růžičky a drobně nasekáme. Na 80 g másla podusíme na plátky nakrájené žampiony. Pak smícháme květák s žampiony, nasekanou šunkou, rajčatovým protlakem a 50 g sýra. Směs osolíme a opepříme dle chuti. Zapékací mísu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a vyložíme květákovou směsí. Povrch posypeme strouhankou a zbylým sýrem, pokapeme zbylým máslem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 min.
Fotky receptu Zapečený květák po italsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!